Bunga Telur Carnation Paper Crepe

Salam semua..Apa khabar? Lama betoi puteri x update blog puteri nie..Rindu nak menulis..keke..(^__^)..Puteri ade wat craft yang baru..Nie dia "Bunga Telur Carnation Paper Crepe"..Contoh macam gambar di bawah:



Inilah produk terbaru puteri.."Bunga Telur Carnation Kertas Tisu / Paper Crepe"..Bulan 3 yang lepas adalh adik kembar puteri bertunang..So idea nak wat bunga telur nie datang lepas majlis tuelh..Ngee..Paper crepe nie kalo dalam bahasa melayu yer ialah kertas tisu..

Ingat tak mase kecik2 dlu, kalo org kenduri kawen ade buat bunga manggar letak dekat tepi jalan..slalu pakai buah betik then cucuk dgn lidi yg dililit kertas warna warni..kita pun mase kecik2, suka amek lidi tue wat main..tapi cam seronok je kan..So kertas tuelh dipanggil kertas tisu or paper crepe..Itulh bahan yang puteri guna untuk buat bunga telur nie..

Oklah nak ceritalah bunga telur yang puteri wat nie..Untuk permulaan puteri wat yg simple2 je dlu..Main die bunga crepe..Ade reben 2 tone..dan juga aksesori felt bud dengan sarung telur..Lagi gambar beserta code..

Code : BTC01
Bunga Crepe : Kuning Lembut
Reben : Hijau + Oren
Felt Bud : Kuning Terang

Code : BTC02
Bunga Crepe : Turqoise
Reben :  Turqoise + Biru Pekat
Felt Bud : Turqoise



Code : BTC03
Bunga Crepe : Oren Terang
Reben :   Oren Terang  + Putih
Felt Bud : Oren 

Code : BTC04
Bunga Crepe : Merah
Reben :    Merah  + Krim
Felt Bud : Merah


Code : BTC05
Bunga Crepe : Pink Lembut
Reben :     Pink Pekat + Putih
Felt Bud : Pink Lembut




Untuk harga permulaan nie puteri jual dengan harga RM2.50..Kira bunga telur ekonomi..Sesiapa yg berminat nak order terutamanya untuk majlis perkahwinan, pertunangan @ majlis berendoi / naik buai bolehlah email kat puteri : kawaiiboutique87@yahoo.com.my

Boleh request untuk color bunga, reben & felt bud mengikut kesesuaian @ tema majlis anda.

Tapi kalo nak order sekurang2nya 2 bulan sebelum majlis..Keke..takut order banyak x sempat siap plak t..tapi setakat nie baru nak start x de org order kira boleylh..(^__^)

T puteri nak post Bunga Telur Rose Paper Crepe lak..Chantik sgt..So kena tggulah..

Slamat Malam..Zzzzz...
TQ for visit and read my post at My Little Kawaii Boutique

4 comments:

  1. sis..if bunga crepe tu untuk letak hiasan hantaran..u ambil brp sekuntum..pm sy at nazihahms@yahoo.com..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi..puteri da antar email kt awak..T pe2 reply ya..(^__^)

      Delete
  2. Pu3..sy dah email..mnta chek yer
    Siti

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...