Latest Creation : Bunga Telur Yoyo..(^__^)

Salam..
Huhu..malam nie puteri duk buat bunga telur..sambil tue tgk Masterchef Selebriti..wii..x tau nak watpe kan..Hari2 pun sama jer..Oklah..Harinie puteri nak tunjuk puteri punya latest creation..Bunga Telur Yoyo..Wii..X taulah chantek ke x..Bagi puteri oklah..nice & cute..keke..


Alahai..Angle shot dia x berapa nampak plak..Sigh..(T__T)..Semestinya puteri memanglah failed dalam bab2 tangkap gambar nie..Huhu..maafler..X pe t puteri letak lagi gambar..

Bunga Yoyo nie agak popular lah dalam seni menjahit nie..Sebenarnya bunga yoyo nie puteri nak wat hand bouquet..Tapi cam bosan lak asyik wat bunga tangan jer..Post puteri recently pun asyik citer pasal bunga tangan jer..Huhu..So sajalah gubah buat bunga telur dlu..Boley gak puteri kongsikan jugak hasilnya..



Nie puteri wat close up dari atas..Wii..Puteri bunga nie dari kain fabrik licin..Pastue tengah2 die puteri pakai button smarties..Ase nak mkn jer button nie..Sebab cute sgt!!..So puteri buat 2 layer, wane pink & purple..

Kita tengok angle dari depan pulak:



Nampak sikit..Bawah bunga yoyo tue tadi, puteri buat ruffle dari organza..Tengah2 dia puteri buat 2 lagi munge yoyo versi kecik, letak button cam bese..Daun pulak puteri buat dari kain felt..Jangan dilupa sarung dia..T nak letak telur atau coklat..(^__~)


Sape yang berminat nak order Bunga Telur Yoyo nie boleylah email kat puteri kat kawaiiboutique@yahoo.com.my ..Boley request untuk color fabric, maybe nak ikut color tema majlis..Harga untuk bunga telur yoyo nie cuma  RM3.40 untuk sebatang..



Anyway..Puteri nak wish tengs to IntanNorazam yang sudi bagi tutorial untuk wat bunga yoyo nie..Banyak DIY kat blog dia especially tuk yang nak tawen..Ngee..Sharing is Caring..XOXO..

K..Nytes!!

TQ for visit and read my post at My Little Kawaii Boutique

2 comments:

  1. awak, suke sgt dgn bunga telur awak, sy sdg nak update blog psl bunga2 telur yg jd inspirasi, boleh x kalau sy nak gunakan gmbar bunga awak untuk blog sy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..awak..soryler lambat reply..lama x update blog..
      t nak guna gmbr leh..tapi kalo bg kredit kat blog puteri leh ker? TQ..(^__^)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...